Odpowiedzi

2009-11-10T17:56:50+01:00
100%-10000zł
112,75%-x
x=112,75*10000zł/100
x=11 275zł
100%-11,275zł
112,75%-x
x=11275*112,75/100
x=12 713zł
2009-11-10T17:59:31+01:00
10000x12,75%=127,5
10000+127,5= 10127,5
10127,5x12,75=[w zaokrągleniu]129,13
10127,5+129,13=10256,63

Odp. Klient po 24 miesiącach dostanie 10 256,63 zł
2009-11-10T17:59:56+01:00
10000:2= 5000
12,75% z 5000= 63,75
2×63,75= 127,50
10000+ 127,50= 10127,50zł
odp. po 24 miesiącach pan x otrzyma 10127,50 złotych.