Odpowiedzi

Najlepsza Odpowiedź!
2009-11-11T13:25:51+01:00
100%-56%=47% TYLE JEST % DZIEWCZĄT W KLASIE
a)
56%-47%=9% o tyle % jest więcej chłopców od dziewcząt
b)
56%-47%=9% o tyle % jest mniej dziewczyn od chłopców
Odp: Chłopców jest o 9% więcej niż dziewcząt.
2009-11-11T13:27:00+01:00
25 - 100%
x - 56

x= (25 * 56) / 100 = 14
25 -14 = 11

25-100%
11- x
x= (11 * 100) / 25 = 44 %

56% - 44 % = 12 %

a) chłopców więcej jest o 12 %
b) dziewczyn jest mniej o 12 %

2009-11-11T13:39:14+01:00
25 to 100 %
56 % = x
x = 56 razy 25 dzielone przez 100 = 14 - tylu jest chłopców
25 - 14 = 11 - tyle jest dziewcząt
100 % - 56 % = 44 % - tyle procent stanowią dziewczęta
a
56 % - 44 % = 12 % - o tyle procent jest więcej chłopców
b
12 % - jest mniej dziewcząt