Odpowiedzi

2009-11-11T19:15:15+01:00
Czyli jesteś rocznik 94
musisz sprawdzić ile razy w ciągu twojego życia był rok przestępny i to by było tak że rok zwykły to 8h*365 = wyjdzie Ci wynik
a rok przestepny 8h*366= wyjdzie Ci wynik
wyniki dodajesz i masz :)
2009-11-11T19:17:10+01:00
Rok to 365 dni
razy 15 lat=5475dni
uwzględniając to że w latach 96 00 04 08 były lata przestępne doliczymy 4 dni co da 5479 do dnia Twoich urodzin;)
5479*8=43832h:)
2009-11-11T19:17:59+01:00
Najpierw policz ile przespisz w ciagu roku czyli
365*8=2920godzin
pozniej ten wynik czyli 2920h mnozysz razy 15 czyli twoj wiek
2920*15=43800
nie wiem czy musisz tu uwzglednic rok przestepny jesli tak to do tego wyniku dodasz 24h bo w tym okresie byly 4 lata przestepne dodajesz wiec 4 dni wiec 4*8=32
przespalas wiec 43832h