Odpowiedzi

2009-11-12T11:04:45+01:00
25 km - 10 minut
30 km - 20 minut
jeżeli to dodamy wyjdzie że
55 km - 30 minut
no to żeby wyszło że na godzine wystarczy pomnoży przez 2.
czyli wychodzi że średnio jechał z predkością 110 hm/ h.
Najlepsza Odpowiedź!
2009-11-12T11:31:44+01:00
Przejechana droga
s=25+30=55km
czas przejazdu
10+20=30min=0,5h
V=s/t=55km,0,5h=110km/h
1 5 1
2009-11-12T11:34:16+01:00
V sr = s sr /t sr

V sr = ( 25000m + 30000m ) / ( 600 s+ 1200s ) = 55000m / 1800s = 30,55m/s