Odpowiedzi

2009-11-12T15:19:17+01:00
48%=76
100%=x
x=7600/48=ok.159

54%=112
100%=x
x=11200/54=ok.208

60%=300
100%=x
x=30000/60=500

98%=520
100%=x
x=52000/98=ok.531
2009-11-12T15:19:52+01:00
1) 158 ⅓
2) 207 ⁴⁰⁷/₁₀₀₀
3) 500
4) ≈530,61
2009-11-12T15:20:50+01:00
48%- 76
1%- 76÷48≈1,58
100%- 1,58×100=158

54%- 112
1%- 112÷54≈2,07
100%- 2,07×100=207

60%- 300
1%- 300÷60=5
100%- 5×100=500

98%- 520
1%- 520÷98≈5,31
100%- 5,31×100=531