Odpowiedzi

2009-11-12T17:13:56+01:00
40/100x70=28 70-28=42-autografy ani
10% autografów Ani to 4,2 więc to razy 4=16,8 42-16,8=25,2-autografy Basi
2009-11-12T17:46:13+01:00
0,6×70=42
140%z x
1,4× x=42/÷14
x=420÷14
x=30
odp. Ania ma 42 autografy, a Basia 30 autografów.