Odpowiedzi

2009-11-12T17:20:20+01:00
Zad.2

40*150=... policz sobie a na końcu %

130*13=...to też %

8,1*22= ...%

a i no pozamieniać trzeba te zł kg i m...

wytłumaczyłam ci.. xd
Najlepsza Odpowiedź!
2009-11-12T17:20:39+01:00
A)1200%/60 =20% procent kopy
1200%/15=80% procent mendla

b)1500%/60= 25% procent kopy
1500%/12= 125% procent tuzina

Zad 2

a)150 * 0,4 =60
b)13 * 1,3 = 16,9
c)22* 0,081 = 1,782
2009-11-12T17:23:19+01:00
12:60x100=20%
12:15x100=80%
tuzin to 20% kopy i 80% mendla
15:60x100=25%
15:12x100=125%
mendel to 25% kopy i 125% tuzina

40% z 150 zł=60zł
130% z 13kg=16,9 kg
8,1% z22m=1,78 m