Odpowiedzi

2009-11-12T18:43:37+01:00
2009-11-12T18:44:53+01:00
30%liczby 2000 to 0,3*2000=600
2000-600=1400
1400-600=800
800*100%2000=40%
Odp W szarlotce sprzedano o 40% więcej pączków.
Najlepsza Odpowiedź!
2009-11-12T18:47:52+01:00
W TŁUSTY CZWARTEK PIEKARZ EDEK UPIEKŁ 2000 PĄCZKÓW. 30% SPRZEDAŁA , A RESZTĘ CUKIERNIA SZARLOTKA. O ILE PROCENT WIĘCEJ PĄCZKÓW SPRZEDANO W SZARLOTCE?

0,3*2000=600 - CUKIERNIA BAJADERKA
2000-600=1400 - CUKIERNIA SZARLOTKA
1400-600=800
600/800*100%=75%