Odpowiedzi

Najlepsza Odpowiedź!
2009-11-12T19:09:05+01:00
1 polowa: 1,5h
2 polowa: 150min = 2,5h
2,5h+1,5h=4h
60km - 4h
Jezeli chodzi o szybkosc w km/h to to bedzie:
60:4=15
Odp.: Rowerzysta jechal ze srednia predkoscia 15km/h.
2009-11-12T19:15:55+01:00
V=s/t prędkość=droga/czas
Pierwsza połowa: x = 30km/1,5 h x= 20km/h
Druga połowa: x = 30 km / 150 min x = 0,2 km/min = 12km/h
Średnia: (20+12):2=16km/h
Rowerzysta jechał ze średnią prędkością 16km/h