Odpowiedzi

2009-11-12T21:21:51+01:00
6*50kg=300kg
300kg : 20kg= 15
Odp... 15 worków 20 kilowych
1 4 1
2009-11-12T21:22:19+01:00
50*6=300
300/20=15

Odp; 6 dużych worków z piaskiem waży tyle samo co 15 małych worków
1 5 1
2009-11-12T21:43:32+01:00
50kg * 6 = 300kg
300kg podzielić na 20kg = 15worków.
odp. 6 dużych worków waży tyle samo co 15 małych worków z piaskiem
1 5 1