Odpowiedzi

2009-11-13T13:12:44+01:00
36÷9=4
5*4=20cm
4*4=16cm
odp. Krótszy odcinek ma 16cm
2 1 2
2009-11-13T13:17:10+01:00
4+5=9
36cm÷9=4cm
4cm×4=16cm

Sprawdzenie
5×4cm=20cm
4×4cm=16cm
20cm+16cm=36cm
1 1 1
  • Użytkownik Zadane
2009-11-13T14:09:10+01:00
36:9= 4
4*4=16 - krótszy
4*5=20 - dłuższy