Odpowiedzi

2009-11-13T15:44:07+01:00
Warszawa [21 stopni E]
Tokio [140 stopni E]

różnica między np. Warszawą a Tokio to [140-21=119]
119×4=476
476÷60=7 i 56 min.
10:00 +07:56= 17:56
w Tokio jest 17:56

Madryt [3 stopnie W]

różnica stopni między Madrytem a Warszawą to[3+21=24 stopnie]
24×4=96
96÷60= 1 godz 36 minut
10:00 - 1:36= 8: 24
W Madrycie jest wtedy 8:24
1 1 1
Najlepsza Odpowiedź!
2009-11-13T17:04:45+01:00
119×4=476
476÷60=7 i 56 min.
10:00 +07:56= 17:56
w Tokio jest 17:56

Madryt [3 stopnie W]

24×4=96
96÷60= 1 godz 36 minut
10:00 - 1:36= 8: 24
W Madrycie jest wtedy 8:24