Doprowadź do najprostrzej postaci;
a) (x-2)²+ (2x-3)²=
b)(3y-1)-(2y-5)(2y+5)-3y²=
c)(5a-2)(5a+2)-(3a-1)²+4a²=
d)(4b+3)²-2(b-3)-(b-1)=
e)(5(x+2)²-3(x-3)²-(x+5)(x-5)=
f)(6(y-2)(y+2)+(3y-2)²-4(y-1)²=
g)2(2a+b)²-(2b+a)²+(a-2b)²
h)(4x-y)²+(2y-3x)²-(5x-y)(5x+y)=

2

Odpowiedzi

  • ona
  • Początkujący
2009-11-13T17:49:09+01:00
2009-11-13T18:18:30+01:00
A)3x² + 13
b)tu taj nie jestem pewna -26-3y-5y²
c) 6a²+1
d) 4b²+15-36
e) 72 + x²
f)5y²-24
g)b²+4a²
h)4y²+2x²


koniec ale uważam że za mało pkt za to zadanie i nast razem nikt nie bdzie ci chciał go zrobić bo nie było za trudne ale czasochłonne