Odpowiedzi

2009-11-13T19:52:12+01:00
A) o 50% więcej niż 25g.to 37,5g
b)o 20% mniej niż 15kg to 12kg
c)o 25% mniej niż 20zł to 15zł
d) o 200%więcej niż 3 kg to 9kg
2009-11-13T19:53:22+01:00
Najlepsza Odpowiedź!
2009-11-13T19:55:58+01:00
A)100% + 50% = 150% 25g * 150% = 37,5g
b)100% - 20% = 80% 15kg * 80% = 12kg
c)100% - 25% = 75% 20zl * 75% = 15zl
d)100% + 200% = 300% 3kg * 300% = 9kg