Odpowiedzi

2009-11-13T22:00:56+01:00
0,75 z 3600=2700zł+0,3×2700=2700+810=3510=towar sprzedany z zyskiem [zarobił 810 zł] ,3600-2700=900zł-0,02×900=900-18=882zł →czyli strata wynosiła 18zł dalej:810zł=100% zysku a 18zł=x % straty→x=18×100:810≈2,222222222222222≈2% odp.strata stanowi około 2% zysku-pozdrawiam, aha,jeszcze tak:30%=0,3 , a 2%=0,02
1 5 1
Najlepsza Odpowiedź!
2009-11-13T22:29:30+01:00
0,75 z 3600=2700zł+0,3×2700=2700+810=3510=towar sprzedany z zyskiem ,3600-2700=900zł-0,02×900=900-18=882zł → strata 18zł 810zł=100% 18zł=x % x=18×100:810≈2%


odp.strata około 2% zysku-pozdrawiam, aha,jeszcze tak:30%=0,3 , a 2%=0,02
myśle ze pomogłam