Odpowiedzi

2009-11-13T22:09:01+01:00
40 % z 25 = 0,4 * 25 = 10 zjadła
zostało 25 - 10 = 15

40% z 15 = 0,4 * 15 = 6
zostało 15 - 6 = 9 czekoladek
3 5 3
2009-11-13T22:11:05+01:00
Antek:
25x40%=10
25-10=15

Agnieszka:
15x40%=6
15-6=9

odp. W pudełku zostawili 9 czekoladek.
(x oznaczyłem jako mnożenie tzw."razy")