Odpowiedzi

2009-11-14T12:54:43+01:00
(3x-2)²=9x²-4
(2a-3b)²=4a²-9b²
(1/2+5x)²=¼+25x²
(3a-2)(2a+2)=6a²-4
(√3 -√2)(√3+√2)=3-2=1
(2√3-1)(2√3+1)=4√3²-1= 12-1=11
Najlepsza Odpowiedź!
2009-11-14T12:55:41+01:00
1) (3x - 2)² = 3x² - 2²= 9x - 4 = x = 2,25
2) (2a-3b)²= 2a² -3b² = 4a - 9b
3) (1/2 + 5x)²= 1/2² + 5x²= 1/4 +25x
4) (3a-2)(2a+2)= 6a + 6a -4a - 4 = 8a - 4
a= -0,5
tamtych ostatnich nie wiem jak zrobic wydaje mi sie ze te zrobilam dobrze ale poczekaj moze ktos inny zrobi to inaczej i lepiej
2009-11-14T14:43:44+01:00
(3x-2)²=9x²-12x+4
(2a-3b)²=4a²-12ab-9b²
(1/2+5x)²=1/4+5x+25x²
(3a-2)(2a+2)=6a²+6a-4a-4=6a²+2a-4
(√3 -√2)(√3+√2)=3-2=1
(2√3-1)(2√3+1) =12-1=11
liczę na status najlepszego