Odpowiedzi

2009-11-14T12:48:56+01:00
Każdorazowo dokonywano podwyżki o 10%

(100%*10%)*10%=121%
121%-100%=21%
Najlepsza Odpowiedź!
2009-11-14T13:23:00+01:00
Cenę każdorazowo podniesiono o 10%

powiedzmy ze towar kosztuje 100zł,po podwyżce kosztuje 121zł
10% ze 100zł to 10 zł
100zł+10zł= 110zł
10% ze 110zł to 11zł
110zł+11zł = 121zł