Proszę pomóżcie....To jest b.ważne =)

CZy więcej kilokalorii spalisz, idąc szybkim marszem przez 10 min, czy jadąc przez 20 min rowerem ??
Oszacuj ile kilokalorii zużywasz podczas jednej lekcji w sql ?
Jak długo musisz pływać na plecach aby spalić tyle samo kilokalorii co podczas półgodzinnego marszu?


SPALONE KILOKALORIE W CZASIE 1 GODZINY WYKONYWANIA CZYNNOŚCI

prasowanie 260
obieranie ziemniaków 1265
nauka na siedząco 108
jazda konna 520
jazda na rowerze (ok.16 km/h) 3640
szybki marsz 800
pływanie na plecach 500
ścieranie kurzy 144
spanie 78

Oczywiście koilokalorii

2

Odpowiedzi

2009-11-14T16:38:48+01:00
A) Wiecej kilkalori stracisz jadac przez 20min rowerem
b) Musisz pływać przez 47 min na plecach
2009-11-14T17:50:34+01:00
Wiecej jazda na rowerze.

108/60=1,8
1,8*45=81
81kalorii zużywasz w szkole

półgodzinny marsz to 800/2=400
pływanie na plecach to 500 kalorii
dalej nie wiem...