Odpowiedzi

Najlepsza Odpowiedź!
2009-11-14T18:55:14+01:00
P = 5W

365*12=4380h
4380h * 5W= 21900Wh = 21,9 kWh

21,9kWh - x zł
1 kWh - 0,5zł
x = 10,95 zł

chyba za malo...
2 5 2
2009-11-14T18:56:19+01:00
1kWh ---> 1000 w
x kWh ---> 5 w

x = 0,005 kWh

0,005 x 12h = 0,6 kWh

0,6 kWh x 365 =219 kWh

219 kWh x 0,5 zł = 109,5 zł


Przez rok można zaoszczędzić 109,5 zł :)
2 3 2
2009-11-14T18:59:22+01:00
5W × 12h ≈60 Wh
60 Wh : 1000h = 0,06kWh
1 kWh ≈ 50gr.
50 gr × 0,06 kWh ≈ 0,30 gr.
0,30 gr x 365 dni w roku =109,5 zł
1 5 1