Odpowiedzi

Najlepsza Odpowiedź!
2009-11-14T19:09:49+01:00
44% + 28 % = 72 %

100 % - 72 % = 28 % ( stanowią dzieci)

28 % = 42
100% = x

28x = 42 × 100
28 x = 4200
x = 150

Odp. Było 150 osób.

to będzie dobrze bo robiłam tona lekcji;d
2009-11-14T19:19:40+01:00
28%+44%=72%
100%-72%=28% dzieci
x-100%
42-28%
28x=4200
x=150
Odp.wszystkich wczasowiczów było 150
2009-11-14T19:30:08+01:00
Mężczyźni 28%
kobiety 44%
dzieci 28%=42dzieci
44%+28%=72%
100%-72%=28%

100%-X
44%-42

100%*42
x=-------=150
28%