Odpowiedzi

2009-11-14T22:13:25+01:00
6,5zł to cena 1 pary skarpet
656,5zł to cena 101 par bez rabatu
przy zakupie minimum 100 par dostajemy rabat w wysokości 30% ceny (30% ceny wszystkich skarpet jakie kupiliśmy, nie tylko tych 100) czyli:
656,5złx30%=196,95 - rabat jaki otrzymujemy przy zakupie 101 par
656,5zł-196,95zł=459,55 - cena 101 par skarpet z rabatem

kupując 99 par nie dostajemy rabatu, więc najprościej:
6,5złx99=643,50zł - cena 99 par
13 4 13
2009-11-14T22:15:15+01:00
6,50x99=643,50zł
101x6,50=656,50=459,55zł
Za 99 par zapłacimy 643zł50gr,a za sto jeden par459zł55gr
8 4 8
2009-11-14T22:21:17+01:00
6,50*100=650
30%z650zł=30/100 * 650=195zł
650zł-195zł=455zł
455zł+6,50zł=461.50zł
Odp. 101 par kosztuje 461.50zł

6,50*99=643,50zł
Odp. 99 par kosztuje 643,50zł
7 4 7