Odpowiedzi

2009-11-15T20:54:32+01:00
I dzień : 60% z 30 km = 0,60*30 km =18 km
II dzień : 30km - 18 km = 12 km
3 3 3
Najlepsza Odpowiedź!
2009-11-15T20:55:19+01:00
100%-60%=40%
40% z 30 km
0,40*30=12

drugiego dnia przebył 12 km.
2 1 2
2009-11-15T20:57:43+01:00
2 dni = 30km
60%-1 dzien
40%-2 dzien
30km-100%
x km-60%
x=60*30/100
x=18
100%=30km
60%=18km
40%= 30-18
40%=12
1. dzien-18km
2. dzien-12km
2 5 2