Odpowiedzi

2009-11-15T21:35:55+01:00
10-16=6
20-16=4

6+4=10
100kg/10=10kg

6*10=60 kg
4*10=40 kg

Sposób liczenia tzw. pajączek. A 6 i 4 to części wagowe. Musisz użyć 6 części wagowych jednego i 4 części wagowe drugiego roztworu. Co oznacza, że żeby się dowiedzieć ile wynosi jedna część wagowa najlepiej jest je dodać i obliczyć ilość kg dla jednej.