Odpowiedzi

Najlepsza Odpowiedź!
2009-11-16T15:17:36+01:00
360 stopni w 12 godzin

zatem 360 stopni - 12 godzin

a) 270 stopni - x

x=270 * 12 / 360

x= 9 godzin

b) 3 godziny

c) 1,5 godzniy

d) 360 - 12
165 -x

x=165 x 12 / 360 = 5,5
11 3 11
2009-11-16T15:18:11+01:00
360/12=30
270/30=9
a 9 godzin
90/30=3
b 3 godziny
45/30=1,5
c 1h 30min.
165/30=5,5
d 5h 30 min
8 3 8
2009-11-16T15:43:22+01:00
360⁰ - 12h
1⁰ - 12h: 360 = 1h/30

a.)1h/30 * 270 = 9h
b.)1h/30 *90 = 3h
c.)1h/30 *45 = 3h/2 = 1h 30 min
d.)1h/30 *165 = 11/2 h = 5h 30min
4 5 4