Odpowiedzi

2009-11-16T15:49:06+01:00
A) 4*9=36
pierwiastek z 36=6cm
b)6*24=144
pierwiastek z 144=12cm
c)25*9=255
pierwiastek z 255=15cm
1 5 1
Najlepsza Odpowiedź!
2009-11-16T15:52:46+01:00
A)4cm x 6cm = 36cm2
dł. boku kwadratuto 6 cm
b) 6cm x 24cm = 144cm2
dł. Boku to 12 cm
c)25cm x 9cm = 225cm2
dł. Boku to 15cm
4 4 4
2009-11-16T15:53:03+01:00
A) 4cm × 9cm = 36 cm²
P(kwadratu) = 36cm²
P= a × a
Bok kwadratu wynosi 6 poniewaz 6 razy 6 da nam 36
b) 6cm x 24cm = 144cm²
P(kwadratu) = 144cm²
P= a x a
Bok kwadratu wynosi 12 poniewaz 12 razy 12 da nam 144
c) 25cm x 9cm = 225cm²
P(kwadratu) = 225cm²
P= a x a
Bok kwadratu wynosi 15 poniewaz 15 razy 15 da nam 225
3 5 3