Odpowiedzi

2009-11-16T17:50:20+01:00
1)m/h
a)60km/h = 60000m/h
b)2m/s = 7200m/h
c)15km/min = 899999.99m/h

2)km/h
a)60m/min = 3.6km/h
b)2m/s = 7.2km/h
c)25km/min = 1500km/h

3)m/s
a)36m/min = 0.6m/s
b)12m/min = 0.2m/s
c)72km/h = 20m/s
1 5 1
2009-11-16T17:56:49+01:00
Zad25
a)
60km/h = 60 * 1000 = 60000m/h
b)
2m/s = 2 * 3600 = 7200 m/h
c)
15 km/min = 15 * 1000* 60= 900000 m/h

Zad26
a) 60m/min = 60 *60 /1000 = 3,6 km/h
b) 2m/s = 2 * 3600 / 1000 = 7,2 km/h
c) 25km/min = 25* 60= 150 km/h

Zad 27. Podaną wielkość wyraż w m/s.
a)36m/min b)12m/min c)72km/h

Zad 27
a) 36m/min = 36/60=0,6 m/s
b) 12m/min = 12/60= 0,2 m/s
c) 72km/h= 72*1000 / 3600 = 20
1 5 1