Odpowiedzi

Najlepsza Odpowiedź!
2009-11-16T17:53:14+01:00
1500-81%=285zł
2500-81%=475zł
475-285=190zł
2009-11-16T17:58:03+01:00
Jeżeli pan Artur zarabia 1500 zł , a pan Robert 2500zł . I od zarobków płacą 19% podatku.O ile więcej podatku płaci pan Robert??

Pan Artur 1500/100=15zl 15zł = 1% 15zł*19=285zł
Pan Robert 2500/100 = 25 zł 2=5 zł =1% 25zł*19 =475 zł

475-285=190

Pan Robert płaci o 190 zł podatku więcej


2009-11-16T17:58:09+01:00
1500 x 19
________ = 285 zł podatek jaki płaci Artur
100


2500 x 19
________ = 475 zł podatek jaki płaci Piotr
100


475 zł - 285 zł = 190 zł

Odp. Różnica wynosi 190 zł.