Odpowiedzi

2009-11-16T20:06:27+01:00
-(-3,5)-(-5,1)-6,6= 2
(-8)-6,25+(-5)+7,1= - 12,15
(-6 jedna czwarta)-(-5,5)+(-4,7)-(-1 dziewięć dziesiątych ) + (-3 trzy dziesiąte)=-6,85
(-5,125- 3,2)-7,5-4,75)+(-2,5)=-23,075
Najlepsza Odpowiedź!
2009-11-16T20:12:18+01:00
-(-3,5)-(-5,1)-6,6=3,5+5,1-6,6=2

(-8)-6,25+(-5)+7,1=-8-6,25-5+7,1=12,15

(-6 jedna czwarta)-(-5,5)+(-4,7)-(-1 dziewięć dziesiątych ) + (-3 trzy dziesiąte)=-6 jedna czwarta+5,5-4,7+1 dziewięć dziesiątych-3 trzy dziesiąte)=-6,25+5,5-4,7+1,9-3,3=-6,85

(-5,125- 3,2)-7,5-4,75)+(-2,5)=(-8,325-12,25)-2,5=20,575-2,5=18,075

7 pięć siódmych - (12-19,4)+(-18)=7 pięć siódmych-10,6=-3 jedna siedemdziesiąta
2009-11-16T20:15:39+01:00
-(-3,5)-(-5,1)-6,6=3,5+5,1-6,6=2

(-8)-6,25+(-5)+7,1=(-8)-6,25-5+7,1=(-12,15)

(-6 i 1/4)-(-5,5)+(-4,7)-(-1 i 9/10)+(-3 i 3/10)=(-6 i 1/4)+5,5-4,7+1 i 9/10-3 i 3/10= (-5,45)- 1 i 4/10=(-5,45) - 1,4= (-6,85)

((-5,125-3,2)-7,5-4,75)+(-2,5)=(-8,325-7,5-4,75)-2,5=(-20,575)-2,5=(-23,075)

7 i 5/7 -(12-19,4)+(-18)=7 i5/7-(-7,4)-18=7 i 5/7 + 7,4-18= 7 i 5/7 - 10,6= 7 i 5/7 - 10 i 6/10 = 7 i 5/7- 10 i 3/5 = 7 i 25/35 - 10 21/35= (-2i 31/35)