Odpowiedzi

Najlepsza Odpowiedź!
2009-11-16T21:42:02+01:00
5/a
5*p-2*j
5/b
50-(5*j+2,5*g+0,78*p)

10/ b

2n-2+2n-4 /:2 = 4n-6/:2 = 2n-3

13
(4m-2n)(3m-5n)= 12m²-20mn-6mn+10n²= 12m²-26mn-10n²

(3+2b)(1-b+5c)= 3-3b+15c+2b-2b²+10bc= 3-b+15c-2b²+10bc

(a-√2)(b+√2)= ab+√2a-√2b-2

a-b- (b-a)(-2+a)/2 = a-b- -2b+ab+2a-a²/2 = a-b- (-b+1/2ab+a-1/2a²) = a-b+b-1/2ab-a+1/2a²= -1/2ab+1/2a²

5-(2√2x+√2+√8)(x-√8) = 5- (2√2x²+√2x+√8x-2√16x-√16-8)= 5- (2√2x²+√2x+√8x-8x-4-8)= 5-(2√2x²+√2x+√8x-8x-12)= 5-2√2x²-√2x-√8x+8x+12= 17-2√2x²-√2x-√8x+8x

(-2xy)²-(1-x²)(y²-1)+2xy= 4(xy)²- (y²-1-[xy]²-x²)+2xy= 4(xy)²- y²+1+(xy)²+x²2xy= 5(xy)²-y²+1+x²+2xy

Jeśli coś nie pasuje z wynikiem.. napisz mi prywatą wiadomość i jaki wynik powinien wyjść... sprawdze i poprawie odrazu ;) Pozdrawiam ;D
1 5 1