Odpowiedzi

  • Użytkownik Zadane
2009-11-17T15:08:28+01:00
150:2=75/h
2*30=60/h
75+60=135:2=67,5
przez cały ten dystans jechał ze średnią prędkoscią 65,5 km/h
Najlepsza Odpowiedź!
2009-11-17T15:09:02+01:00
150km+50km=200km
2h+0,5h=2,5h
200km:2,5h=80km/h
2009-11-17T15:15:11+01:00
150 + 50 = 200 km
2 + 0,5 = 2,5h

V = s/t
V = 200km / 2,5h
v=80km/h