1. Powoz porusza się się ze prędkością 10 km na godzinę.Oblicz i wpisz przebyte odległości:

czas przejazdu przebyte odległości

w ciągu 1 godziny-.......
w ciągu 3 godzin-........
w ciągu pół godziny-........
w ciągu 2,5 godziny-.........
w ciągu kwadransu-........

3

Odpowiedzi

2009-11-17T16:06:48+01:00
Najlepsza Odpowiedź!
2009-11-17T16:07:40+01:00
1. Powoz porusza się się ze prędkością 10 km na godzinę.Oblicz i wpisz przebyte odległości:

czas przejazdu przebyte odległości

w ciągu 1 godziny-10km
w ciągu 3 godzin-3*10=30km
w ciągu pół godziny-1/2*10=5km
w ciągu 2,5 godziny-2,5*10=25km
w ciągu kwadransu-1/4*10=10/4=2,5km
2009-11-17T16:07:45+01:00
S=vt
a)10km
b)30km
c)5km
d)25km
e)2,5km