Odpowiedzi

Najlepsza Odpowiedź!
2009-11-17T17:07:28+01:00
1. P=pi * r kwadrat
O=2*pi*r
--wystarczy podstawić do wzoru
a)
P=4 pi
P=0,1 pi
P=5 pi (ponieważ pierwiastek z 5 do kwadratu to 5)
P=4 pi do sześcianu

O=4 pi
O=1/6 pi
O=2 pierwiastek z 5 pi
O=4 pi

b)
P=36 pi
P=pi
P= 2 pi (ponieważ 2 pierwiastki do kwadratu to 2)
P=pi do sześcianu

O=12 pi
O= 2 pi
O= 2 pierwiastek z 2 pi
O=2 pi kwadrat

2.
-
r=2
P=4 pi
R=3
P=9 pi
9 pi-4 pi=5pi
-
R=3
P=9 pi~ 28,3 (9*3,14)
P kwadratu=a*a
a=2
P=4
28,3-4=24,3
-
r=1 P=pi~3,14
e=4
f=6
P rombu=e*f/2
P=4*6/2
P=12
12-3,14~8,9
-
r=1,5 P=1,5 kwadrat pi P=2,25 pi P~7,1
P kwadratu=a*a
a=3
P=9
P trójkąta= a*h/2
a=3
h=1
P=3*1/2
P=1,5
9-7,1=2,9
2,9+1,5=4,4