Odpowiedzi

Najlepsza Odpowiedź!
  • Użytkownik Zadane
2009-11-17T16:37:48+01:00
5kg=500dag
2,5t=2500kg
47,2dag=4720g
75kg=0,075t
27g=0,27dag
8,2dag=0,82kg
2009-11-17T16:37:33+01:00
5kg= 500 dag
2,5t= 2500kg
47,2dag= 472 g
75kg= 0,075t
27g=2,7dag
8,2dag=0,82kg
2009-11-17T16:42:47+01:00
5kg = 5 x 100dag = 500dag
2,5t = 2,5 x 1000kg = 2500kg
47,2dag = 47,2 x 10g = 472g
75kg = 0,075t
27g = 27 ÷ 10dag = 2,7dag
8,2dag = 8,2 ÷ 100 = 0,082kg