Egzamin testowy skłądał sie z 15 zadan. za kazde poprawne rozwiazanie zadanie zadajacy otrzymał 5 punktów a za błędne rozwiązanie tracił 2 punkty. ile trafnych odpowiedzi podał zdajocy jezli uzyskał 47 punktow?

PROSZE O OBLICZENIA! PROSZE!

3

Odpowiedzi

2009-11-17T20:57:30+01:00
11*5=55
4*2=8
55-8=47

Odp. Dobrych odpowiedzi było 11,zaś złych 4
  • akj
  • Początkujący
2009-11-17T20:59:58+01:00
15x5=75
75-47=28
28:2=14

Zrobił 33 zadania dobrze i 14 żle
2009-11-17T21:10:16+01:00
15 odp udzielił
11*5=55 dobre
4*2=8 złe

55-8=47

Odp.
Dobrych odpowiedzi było 11, a złych 4