Odpowiedzi

2009-11-17T21:28:01+01:00
A-1-sza ks
b-2-ga ks
c-3-cia ks
a+b=c+11zł
61+11=72
72zł=a+b+c+11
72/2=36
36=a+b
36=c+11/-11
25=c
;)
2009-11-17T21:29:02+01:00
X-cena 1 ksiazki
x=11- cena 3 ksiazki
x+x+11=61
2x=61-11
2x=50
x=25
x+11=25+11=36 zł
1 5 1
Najlepsza Odpowiedź!
2009-11-17T22:02:03+01:00
3 ksiazki=61zl
1 = x =25
2 i 3 = x+11 =25+11=36
2x+11=61
2x=61-11
2x=50
x=25