Odpowiedzi

2009-11-18T17:13:15+01:00
Antak
100%-40%=60%
60%z25=x
60%---x
100%---25
x=(60*25):100=15

Agnieszka
100%-40%=60%
60%z15=x
x=(60*15):100=9
3 3 3
2009-11-18T17:13:10+01:00
0,4*25=10 - zjedzone przez antka
25-20=15

0,4*25=6 - zjedzone przez Agnieszkę
15-6=9 - pozostałe

odp. W pudełku zostało 9 czekoladek.
1 4 1
Najlepsza Odpowiedź!
2009-11-18T17:13:21+01:00
25 × 40% = 25 × 0,40 = 10
25 - 10 = 15
15 × 40% = 15 × 0,40 = 6
15 - 6 = 9
Odp. W pudełku zostawili 9 czekoladek.
2 5 2