Odpowiedzi

Najlepsza Odpowiedź!
2009-11-18T17:17:35+01:00
L=π*d
l= 9π ( długość gumki po nałożeniu na butelkę)

długość po rozciągnięciu dzielę na długość przed rozciąganiem
9π:9=π
π≈3,14

odp. około 3,14 razy dłuższa
2009-11-18T17:19:14+01:00
Obwód=2pir
2r=9
obwód butelki=9x3,14=28,26
Gumka stanie się pi razy dłuższa czyli 3,14 razy.
2009-11-18T17:29:03+01:00
L=π*d
l= 9π ( długość gumki po nałożeniu na butelkę)

długość po rozciągnięciu dzielę na długość przed rozciąganiem
9π:9=π
π≈3,14

odp. około 3,14 razy dłuższa