Odpowiedzi

Najlepsza Odpowiedź!
2009-11-18T17:26:32+01:00
1600- 0,15*1600= 1360
1360 + 0,2*1360= 1632
1632 - 1600 = 32
odp: cena była wieksza o 32 zl
3 3 3
2009-11-18T18:03:53+01:00
1600zł-100%
1%-16 zł
15% - 240 zł
1600zł-240zł = 1360zł po obniżce
1360zł - 100%
10% - 136 zł
2x136zł = 272 zł
1360zł + 272zł=1632zł po podwyżce.
Odp. Telewizor po podwyżce kosztował 1632 zł.Pozdrowienia
1632zł-1600zł=32zł
Odp Różnica wynosi 32 zł.