No to tak... zadanie ćwiczenia puls ziemi 1 gim. strona 29 zad. 2 xd.

Na podstawie poniższego schematu oraz atlasu geograficznego wykonaj polecenia.

a)oblicz czas słoneczny w Londynie i Moskwie
b)wpisz brakujące nazwy 2 dużych miast europejskich

lizbona ... Londyn ... Moskwa
(9*W) (0*) (37*)
] ] ]
] ] ]
] ] ]
] ] ]
] ]
4.03 4.15 6.03

Prosze z obliczeniami itp.

1

Odpowiedzi

2009-11-18T19:26:11+01:00
Czas słoneczny w Moskwie ;
9+37=46
46 x 4 = 184 minuty= 3h 4 min
4.03+ 3h 4min= 7.07

Czas słoneczny w Londynie:
9
9x4=36
4.03+36=4.39

A dwa brakujące miasta europejskie to Dublin czyli 4.15 i Warszawa 6.03
35 3 35