Odpowiedzi

Najlepsza Odpowiedź!
2009-11-18T23:14:52+01:00
X-y=0
x+y+z=4
x+2y+3z=9

Z pierwszego równania:
x = y

Podstawiamy to do drugiego i trzeciego równania:
y + y + z = 4
y + 2y + 3z = 9

2y + z = 4
3y + 3z = 9 => dzielimy obustronnie przez 3

z = 4 - 2y
y + z = 3

z = 4 - 2y
y + 4 - 2y = 3

z = 4 - 2y
y = 1

z = 4 - 2 * 1 = 2
y = 1
x = y = 1
2009-11-18T23:16:12+01:00
X-y=0 ==> x=y
x+y+z=4
x+2y+3z=9

2y+z= 4
3y + 3z = 9

2y + z = 4
3y + 3z = 9

z = 4 - 2y
y + z = 3

z = 4 - 2y
y + 4 - 2y = 3

z = 4 - 2y
y = 1

z = 4 - 2 * 1 = 2
y = 1
x = y = 1
2009-11-18T23:30:10+01:00
X-y=
więc x=y podstawiamy x za y i robi się równaie z dwoma niewiadomymi:)
x+x+z=4
x+2x+3z=9

2x+z=4
3x+3z=9 / :3

2x+z=4
x+z=3, więc

z=3 - x podstawiamy do pierwszego równania

2x + 3 -x=4
x= -1
z=3-(-1)
z= 4
y= -1

x= -1
y=-1
z= 4
jakby były jakieś pytanka pisz!!!