Odpowiedzi

2009-11-19T19:13:38+01:00
(3x-1)(4x+5)=(4x+5)(2x-1) obustronnie dzielimy przez(4x+5)
3x-1=2x-1
3x-2x=-1+1
x=0
1 5 1
2009-11-19T19:16:14+01:00
3x+4x-4x-2x=1-5+5-1
1x=0/1
x=0

PROSZE BARDZO :) POWODZENIA
2009-11-19T19:27:49+01:00
(3x-1)(4x+5)=(4x+5)(2x-1)
12x+15x+-4x-5=8x-4x+10x-5x
12x+15x-4x-8x+4x-10x=-5+5
9x=0
x=0


jezeli nie wiesz o co chodzi z wyjsciem z nawiasu to juz ci mowie :D
mnozymy pierwszy nawias przez drugi np (3x-1)(4x+5) to mnozymy 3x*4x 3x*5 i -1*4x -1*5 = 12x + 15x - 4x - 5