Odpowiedzi

2009-11-19T20:10:02+01:00
6kg--13,2dag
x--44dag

x= 44dag*600dag / 13,2dag=2000dag=20kg


6kg--13,2dag
2,5kg--x
x=250dag*13,2dag / 600dag=5,5dag
2009-11-19T20:11:55+01:00
13,2÷6=2,2
1kg - 2,2g soli
44÷2,2=20kg wody morskiej
2,5×2,2g=5,5g soli
Odp: 20kg wody morskiej zawiera 44g soli. W 2,5kg wody morskiej jest 5,5g soli.l