Odpowiedzi

2009-11-19T21:51:03+01:00
To tak: :D
mnozymy 3pierwiastki z2 przez pierwiastek z 2 zostaje 3*2=6
a u gory mnozymy co jest pod pierwiastkiem *2 wiec wyjdzie 3√20 /6

w drugim tak samo tylko inne liczby :D
wyjdzie 2√90 / 6 :)
Najlepsza Odpowiedź!
2009-11-19T22:08:42+01:00
3√8+2 (3√8+2)*√2 3√16+2√2 3*4+2√2
------- = ----------- = ----------- = ---------
3√2 3√2*√2 3*2 6

12+2√2 6+√2 2√2
= ------------ = ---------- = --------- = 2√2
6 3 1


2√27+3 (2√27+3)*√3 2√81+3√3
--------- = ---------------- = ----------- =
2√3 2√3√3 2*3


2*9+3√3 18+3√3 6+√3
--------- = ---------- = ------------- = 3+√3
6 6 2
2009-11-20T00:29:30+01:00
3√8+2 (3√8+2)*√2 3√16+2√2 3*4+2√2
------- = ----------- = ----------- = ---------
3√2 3√2*√2 3*2 6

12+2√2 6+√2 2√2
= ------------ = ---------- = --------- = 2√2
6 3 1