Kupując mieszkanie, wpłacasz przy podpisaniu umowy tylko 15% wartości mieszkania.Resztę płacisz przy odbiorze kluczy.
a) Przy podpisaniu umowy kupna mieszkania o powierzchni 60,2 m (kwadratowego), którego cena za 1m (kwadratowy) wynosi 5 tys. zł.
b) Przy odbiorze kluczy, jeśli przy zawieraniu umowy zapłaciliśmy 54 tys. zł.

3

Odpowiedzi

2009-11-20T15:48:42+01:00


60,2*5 000= 301000
15% z 301000 = 0,15*301000=45150

x-cała cena do zapłaty
0,15x=54000
x=54000:0,15=360000
przy odbiorze kluczy do zapłaty zostało:360000-54000=306000
2009-11-20T15:51:22+01:00
A) 60,2x5000=301000zł
0,15x301000zł=45150zł
2)
54000-0,15
x-1 x=54000x1 / 0.15=360000zł

Najlepsza Odpowiedź!
2009-11-20T15:51:54+01:00
A)15% = 0,15
0,15*60,2 *5000zl = 45 150 zł
b)
0,15*x =54 000
x =54 000 : 0,15 =360 000
360 000 - 54 000 =306 000
Odp. 306 000 zł.