Odpowiedzi

Najlepsza Odpowiedź!
2009-11-20T18:05:49+01:00
40km+12km=52km
21min+25min=46min
v=s/t
v=52km/46min≈1.13km/min
odp v=1.13km/min
Prosze o uznanie jako najlepsza opdpowiedz (odzyskasz 25%punktów)
Pozdro Ziom
2009-11-20T18:29:12+01:00
40km+12km=52km
25min+21min=46min
52km:2=26km=26000m
46min:2=23min
26000m:23min≈1130m/min
Odp.: Samochód poruszał się ze średnia prędkością około 1130m/min.

Pozdro, miałem te zadanie na sprawdzianie i facetka te rozwiązanie uznała (uznaj te rozwiązanei jako najlepsze to dostaniesz 25% pkt spowrotem ;])
2009-11-20T18:49:04+01:00
Dane: szukane:
V1=?
V2=?
S1=40 km
t1=21min
S1=12km
t1=25min=1/4h