Odpowiedzi

2009-11-21T12:16:44+01:00
15% * 800=120
800-120=680
10%*680=68
680-68=612

*mnożenie
2009-11-21T12:17:46+01:00
15% z 800
15/100 x 800=120
800-120=680zł

10%z 680
10/100 x 680=68zł
680-68=612zł
Najlepsza Odpowiedź!
2009-11-21T12:17:30+01:00
800 x 0,15 = 120
800zł - 120zł = 680zł -cena roweru po pierwszejj oobniżce

680 x 0,10 = 68
680zł - 68zł = 612zł -cena roweru po drugiej obniżce

odp: rower po dwóch obniżkach kosztuje 612zł