Odpowiedzi

Najlepsza Odpowiedź!
2009-11-22T09:23:17+01:00
50- ilość przeczytanych stron na godzinę przed kursem
1,5 czyta szybciej po kursie
5 godzin czytania

50 * 1,5 = 75 - tyle stron czyta po kursie
75*5h = 375 - tyle stron przeczyta w ciągu 5 godzin

Odpowiedź: Pani Ewa po kursie w ciągu 5 godzin przeczyta 375 stron.
2009-11-22T09:24:17+01:00
50s-1h
50*1,5=75stron

75stron*5godzin=375stron na 5 godzin
2009-11-22T09:29:17+01:00
1,5*50=75 tyle po kursie w 1h

1h----------75
5h----------x

x=5*75=375

w ciągu 5 godz przeczytała 375 stron