Odpowiedzi

2009-11-22T15:09:24+01:00
Ocena pięcioosobowa: zakładam, że rodzice+3 dzieci
bilet dziecka= 28*85%/100%=23,8 (85% bo jest o 15% niższy)
Dla całej rodziny: 23,8*3+2*28=127,4 zł :)
Najlepsza Odpowiedź!
2009-11-22T15:10:13+01:00
100%-15%=85%
Cena biletu dla dziecka stanowi 85% ceny biletu dla dorosłych.

Rodzina pięcioosobowa może być różna, ale załóżmy, że dwa bilety dla dorosłych+trzy dla dzieci.

85%*28zł=23,8zł

Cena całkowita=2*28zł+3*23,8zł=56zł+71,4zł=127,4zł
2009-11-22T15:12:55+01:00
15% z 28=4,2
28-4,2=23,8
28*2+(23,8*3)=127,4