Odpowiedzi

2009-11-22T15:30:14+01:00
100%- 50 Czechów.
160%- x Polaków.

x= 160%*50/ 100% = 80.
80-50=30
odp; na obozie czechów było o 30 mniej niż polaków.
2 3 2
2009-11-22T15:31:38+01:00
1,6x50=80 80 polaków
50+80=130 80:130= ok 61,15%
80-50=30 30:80=37,5%
5 3 5
2009-11-22T15:33:35+01:00
60%z 50=60/100*50=30
50+30=90
polaków na tym obozie było 90

90+60=150
90/150=60%
polacy stanowili 60 % wszystkich uczrstników

polacy-60%
czesi-100%-60%=40%
60%-40%=20%
czechów na obozie było o 20 % mniej
3 1 3